Cursuri de inot pentru bebelusi

Inotul este o activitate ce ajuta la dezvoltarea musculara armonioasa, fiind recomandate si cursurile de inot pentru bebelusi.

Sa-l inveti pe bebelus sa inoate a devenit un lucru foarte popular.

Promovarea acestor cursuri se face in ideea de a obisnui copilul cu apa si de a-i alunga frica de apa sau de a reduce riscul de inec in cazul bebelusilor care au mai putin de sase luni.
 

Sunt recomandate aceste cursuri de inot pentru bebelusi?

Intrebarea finala legata de aceste cursuri de inot este daca ele chiar ajuta bebelusul sa nu se teama de apa. Chiar sunt ele folositoare in obisnuirea micutului cu apa?

Nu exista un raspuns simplu. Unii specialisti in materie afirma ca micutii folosesc in practica prea putin din ceea ce invata in timpul acestor cursuri si in plus, unii parinti devin mai putin vigilenti in supravegherea copiilor aflati in preajma piscinei, presupunand ca micutii lor pot inota.

Daca ai luat decizia de a-ti duce copilul la astfel de cursuri de inot, sa nu te astepti ca el sa devina un inotator la sfarsitul acestor cursuri.

Daca bazinul este curat si bine intretinut, sunt putine motivele pentru care ar trebui sa te ingrijoreze posibilitatea ca unul dintre voi sa se imbolnaveasca, dar da foarte multa atentie programelor de inot care pun accent pe submersiile fortate.

Tu si bebelusul tau puteti avea o experienta foarte interesanta in timpul acestor cursuri de inot, dar nu te pacali in ceea ce priveste nivelul de atentie acordat micutului atunci cand se afla in preajma apei. Nu te gandi ca va putea sa inoate. 

 

 

Nume instructor:

Grózingerné Perjési Zsuzsanna (Mátészalka) 

- curs de inot: marti de la ora 10:30 si 10:45

                       

Tel : 0036-303371286