Babaúszás

 

STOLLER BABAÚSZÓ AKADÉMIA

„Stílus és minőség a babaúszásban”


0036 30 3371286

Grózingerné Perjési Zsuzsanna

 

„Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre.”

 

Az egészséges életmód szerves része a mozgás, testünk karban tartása, melyet nem lehet elég korán elkezdeni. Hazánkban is egyre népszerűbb a csecsemőknek kialakított mozgásforma a BABAÚSZÁS.

Babaúszás 3 hónapos kortól maximum 6 éves korig!

Csodálatos élmény babáknak, mamáknak és  apukáknak!

 

Mi is az a babaúszás?

A babaúszás nem más, mint a csecsemők életkori sajátosságainak megfelelően kialakított, tudatosan felépített játékos mozgás-, készség-, és képességfejlesztő foglalkozás.

Babaúszó foglalkozás során kb.45 percet töltünk a vízben

A foglalkozások során megmutatjuk a szülőknek: mi mindent taníthatunk játékos formában, ami a csecsemő képességeit fejleszti, és ugyanakkor megtaníthatja, hogyan válhat újra természetes közegévé a víz ( hiszen a magzati kor még oly közel van), hogyan tarthatjuk meg ill. alakíthatjuk át az ösztönös reflexet, tudatossá.

A csecsemő ösztönös veleszületett, reflexe gondoskodik arról, hogy 6 – 7 hónapos koráig , ha víz alá merül- akár csak az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje, akkor vissza- tartja a lélegzetét, és nem nyel vizet .Ez a búvár reflex.

Talán nem meglepő, hogy a 9 hónap anyaméhben eltöltött idő után a csecsemő természetes közege a víz.

 

Mit hozz magaddal babúszásra?

-A medencébe speciális pelenka, úszópelenka ajánlott. Kersekedelmi forgalomba megtalálható egyszerhasználatos és mosható változatban is.

-Egyes helyszíneken úszósapka használata kötelező az anyucinak.

-A szokásos fürdő felszerés: törölköző,papucs.

-Ha már nem anyatejes a manód, akkor mindenképpen gondoskodj folyadékpótlásról és korának megfelelő táplálékról, hiszen a foglalozás végén éhes és szomjas lesz.

 

Miért jó a babaúszás?

Mert már 3 hónapos kortól a vízben sokkal intenzívebben mozognak,mint szárazföldön és nemcsak a tüdejük, légző izmaik fejlődnek, ezek a babák kiegyensúlyozottabbak, mozgásuk összerendezettebb, ügyesebb, edzettségi szintjük nő, ellenálló képességük fokozódik a fertőzésekkel szemben.

Tanulási képességük, nemcsak mozgás, de értelmi fejlettségük is, és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során

 

Otthoni előkészületek!

A köldökcsonk leesése után, bátran fürdetheted a babádat nagy kádban.

A karodon hason fekvő csecsemő arcán a homlokától lefelé, lassú, nyugodt ütemben folyatjuk a vizet. 

Tenyeredbe vizet merítesz és szép lassan a manó fejecskéjét, végig locsoljuk a kezünkben lévő vízzel , és mintegy utó mozdulatként az üres , de még vizes tenyerünkkel is végig simítjuk az arcocskáját. Abban a pillanatban, ahogy a szemére, orrára vagy szájára víz kerül, a pici visszatartja a lélegzetét mindaddig, amíg a víz lefolyik az arcáról. Ez a légzésvisszatartás a búvárreflex.

Nagyon fontos, hogy ezt a műveletet minden fürdetés kezdetekor és végeztével végigcsináld!

 

Azok a babák akik babaúszni járnak nem lesznek csak ettől tökéletes gyerkőcök és felnőttek, csak lehetőséget kapnak  egy teljesebb mozgás-, készség-, képesség- és szociális fejlődésre mellyel az életben majd könnyebben boldogulnak, és nem lesz kérdés náluk az, hogy a mozgás az életünk természetes velejárója-e, hisz még pelenkásan szívták magukba ezt.

                   

    Grózingerné Perjési Zsuzsanna vagyok

      Gyógytornász és babaúszás oktató.

A budapesti Semmelweis Egyetem E.Ü. Főiskolai Karán diplomáztam, Gyógytornászként.

2008-ban végeztem a STOLLER BABAÚSZÓ AKADÉMIÁN, mint babaúszás oktató.

2008 óta tartok babaúszó órákat.

Mint gyógytornász és mint édesanya is, ajánlom a babaúszást a babák egészséges, harmonikus fejlődéséhez.

 

Szeretettel várok mindenkit, aki részese szeretne lenni e víz alatti csodának!

 

Keress bennünket:

 http://www.babauszas.com/hun/page/162/grozingerne-perjesi-zsuzsanna-mateszalka

                          és

Facebook / Aquamanok Babaúszás