SZAUNAVILÁG

A maximális kikapcsolódás érdekében vendégeink szaunavilágunkat is igénybe vehetik.

A szaunabirodalmunkban négyféle szaunát fedezhetnek fel.

Infraszauna 1, 2: Infravörös hullámokkal ellátott terápiás szauna melynek számos előnye van a szervezetre nézve. Az infraszaunát, az úgynevezett száraz szaunát az orvosok az alábbi esetekben ajánlják: izomfájdalom, reuma, cukorbetegség, akné, pikkelysömör, gyomor és bélrendszeri zavarok, a vérkeringés serkentésével megelőzhető a szív és érrendszeri betegségek, fokozza az ellenállóképességet, méregtelenít, bársonyosság teszi a bőrt. Az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos szaunában, melyet a test mélyen fekvő szöveteiből old ki, ezáltal a méregtelenítő hatás 20-60-szoros.Szépségápolás: a bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. Betegségmegelőzés: az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, a megfázást, influenzát, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle. Sószauna: a sószauna, mint neve is mutatja a szauna és sókamra pozitív vonásait egyesíti, így az izzasztó hatás mellett a sós levegő kitűnően alkalmas a sóterápiára, a bőr- és légúti megbetegedések, izületi fájdalmak, hátfájás kezelésére. A levegőbe a meleg hatásásza került kristálysó belégzésével asztma, allergia, akkut szénanátha, száraz köhögés is orvosolható. A só egy természetes antihisztamin, amely tisztítja a tüdőt és a hörgőket, felbontja az orr és arcüreg lerakódásait.

Finn szauna 1,2,3: A gőz és a verejték fellazítja a hámpikkelyeket a bőr felszínén, az elszarusodott sejtek leválnak, majd a porral, a zsírszemcsékkel, baktériumokkal együtt lemosódnak. A finn szauna lényege a szabályozható hő és páratartalom. Az izzadás intenzitását jelentősen befolyásolja a páratartalom, ami a kövek locsolásával szabályozható. A szervezetben a pozitív élettani folyamatokat elindító szaunázási hőmérséklet 75-95 C között van.A szaunázás emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását ma már senki sem vitatja, sőt orvosi vizsgálatokkal is alátámasztják ennek eredményeit.

Gőzszauna 1 és 2: A tüdő és a légutak a meleg hatására kitisztulnak, a vérkeringés felpezsdül, a szívverés élénkül. A gőzfürdőben való relaxálás az izmok ellazulása mellett, kiválóan alkalmas a bőr felpuhítására, így könnyen elválnak egymástól az elhalt és az egészséges hámsejtek. A felpuhult és kitágult bőr pólusain keresztül könnyebben távoznak a salakanyagok. Bőrünk megtisztul és szervezetünk is regenerálódik, felfrissülve újjászületik.A gőzt belélegezve hatása megegyezik a klasszikus régi inhalációs módszerrel, kiválóan segíti a megfázásos betegségekből való felépülést csökkenti ezek tüneteit,(köhögés, rekedtség, hörghurut, torokfájás, felső légúti hurut, orr, arc és homloküreg gyulladások, nátha) könnyeben feloldva a légutak nyálkahártyájának hurutját is.

Sószoba: A sóterápia szinte mindenkinek ajánlott, hiszen amellett, hogy rendkívül kedvező hatással van a légúti megbetegedésekre, egészséges embereknek is használ, hatására az állóképesség és a teherbíró képesség fokozódik.

A szaunahasználatot tekintve a vendégeinket óvatosságra intjük. A huzamosabb ideig tartó szaunázás káros hatásokat válthat ki. A szauna ideális időtartama legtöbb negyedóra.