Lumea saunelor - Galeria de relaxare

Pentru o relaxare maximă, clientii noştri pot beneficia de spaţiul destinat zonei saunelor pentru o relaxare mentală, corporală şi revigorare generală şi unde se vor combina energia naturală cu cea termică, în scop curativ şi profilactic.

Zona este împarţită în şapte locaţii special amenajate şi astfel se disting patru tipuri de saună: 

- Sauna infraroșu 1 și 2. Este vorba despre o saună terapeutică, prevăzută cu unde infraroşii care îi aduc organismului numeroase beneficii. Sauna cu infraroșu este ideală pentru persoanele care nu pot suporta căldura, deoarece ea emite raze ce incălzesc direct corpul fără a creşte temperatura din interiorui încăperii. Îndepartează durerea musculăturii, ingrijeşte pielea, ajută la eliminarea toxinelor din interior şi se vede în exterior. Porii pielii devin mai curaţi, iar aceasta işi recapată luminozitatea şi supleţea. Segmentele de piele uscată sau întărită devin şi ele, chiar după primele şedinţe, mai netede şi mai moi. Sauna cu infraroșu curăţă pielea în profunzime, calmează acneea şi eczemele şi redă elasticitatea pielii, te ajută să slăbeşti şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. 

- Sauna salină. Este o terapie la nivelul aparatului respirator şi constă prin inhalarea aerosolilor salini prin intermediul pielii. Aerul de salină nu este poluant şi nu irită mucoasele, iar efectele benefice apar foarte rapid. Este recornandată pentru afecțiuni ca astm bronșic, infecții respiratorii, alergii şi altele. 

- Sauna cu aburi (Hammam) 1 și 2 sau baia turcească, este o variantă europeană a băii cu aburi, care poate fi categorisită ca varianta „umedă„a saunei finiandeze. Are doua incăperi unde gradul de temperatură si cel de umiditate diferă. Baia de aburi oferă aceleași beneficii ca şi cele ale saunei uscate, dar urmând un principiu diferit. Experienţa acestui tip de saună este unică, pentru ca efectele sale se menţin până la o săptămână, atât asupra corpului cât şi a minţii. Beneficiile băii de aburi includ: destinderea musculaturii, aerul cald şi umed are efect relaxant,eliminarea celulele moarte, întărirea imunităţii organismului, elasticizarea pielii, decongestionarea mucoaselor. 

Sauna finlandeză 1,2,3 constituie o metodă particulară de hidrotermoterapie constantă, bazată pe excitantul termic contrastant şi al celui mecanic şi are un efect psihic important, determinând o profundă deconectare neuropsihică.


Dacă nu aţi fost la saună până acum, acesta este un bun prilej de a lua în considerare beneficiile sale. Totuşi, aveţi grijă să nu exageraţi! Două şedinţe de saună pe săptămână este numărul ideal. Durata de timp recomandata unei cure de sauna este de 10-15 minute! Practicată cu moderaţie, face minuni pentru trup şi suflet. Efectele le veţi resimţi imediat!