AquaStar Satu Mare
Lumea saunelor

     Prea mult stres și muncă. Simți că nu mai ai timp pentru tine și oboseala parcă te cuprinde exact în momentele nepotrivite? A sosit clipa sî te răsfeți și în același timp să scapi și de stres!
     Pentru o relaxare maximă, clientii noştri pot beneficia de spaţiul destinat zonei saunelor în fiecare zi pentru o relaxare mentală, corporală şi revigorare general.
     Sauna întărește sistemul imunitar, combate stresul, ajutând la relaxare, contribuie la eliminarea răcelii și ajută în curele de slăbire, oferă o senzație de curățire și împrospătare a pielii, detensionând și relaxând atât trupul cât și mintea.
     Pe segmental de wellness şi spa, complexul propune un concept variat de programe de îmbunătăţire şi păstrare a sănătăţii fiind amenajate opt saune, astfel:
- 3 saune finlandeze
- 2 saune cu aburi (Hammam)
- 2 saune cu infraroșu
- 1 saună salina cu sare de Himalaya

Sauna infraroșu

     Este vorba despre o saună terapeutică, prevăzută cu unde infraroşii care îi aduc organismului numeroase beneficii. Sauna cu infraroșu este ideală pentru persoanele care nu pot suporta căldura, deoarece ea emite raze ce incălzesc direct corpul fără a creşte temperatura din interiorui încăperii. Îndepartează durerea musculăturii, ingrijeşte pielea, ajută la eliminarea toxinelor din interior şi se vede în exterior. Porii pielii devin mai curaţi, iar aceasta işi recapată luminozitatea şi supleţea. Segmentele de piele uscată sau întărită devin şi ele, chiar după primele şedinţe, mai netede şi mai moi. Sauna cu infraroșu curăţă pielea în profunzime, calmează acneea şi eczemele şi redă elasticitatea pielii, te ajută să slăbeşti şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

 

Sauna salină

     Este o terapie la nivelul aparatului respirator şi constă prin inhalarea aerosolilor salini prin intermediul pielii. Aerul de salină nu este poluant şi nu irită mucoasele, iar efectele benefice apar foarte rapid. Este recornandată pentru afecțiuni ca astm bronșic, infecții respiratorii, alergii şi altele.

 

Sauna cu aburi (Hammam)

     sau baia turcească, este o variantă europeană a băii cu aburi, care poate fi categorisită ca varianta „umedă„a saunei finiandeze. Are doua incăperi unde gradul de temperatură si cel de umiditate diferă. Baia de aburi oferă aceleași beneficii ca şi cele ale saunei uscate, dar urmând un principiu diferit. Experienţa acestui tip de saună este unică, pentru ca efectele sale se menţin până la o săptămână, atât asupra corpului cât şi a minţii. Beneficiile băii de aburi includ: destinderea musculaturii, aerul cald şi umed are efect relaxant,eliminarea celulele moarte, întărirea imunităţii organismului, elasticizarea pielii, decongestionarea mucoaselor.

 

Sauna finlandeză

     constituie o metodă particulară de hidrotermoterapie constantă, bazată pe excitantul termic contrastant şi al celui mecanic şi are un efect psihic important, determinând o profundă deconectare neuropsihică.

 

     Pentru a alterna efectele saunei, aveți la dispoziție baia cu apă rece și zona de relaxare cu muzică plăcută.


     Înainte de a merge la saună, ține cont și de câteva sfaturi:
- nu consuma alcool în ziua în care mergi la saună
- nu mânca foarte mult, deoarece ți se poate face rău
- dacă iei medicamente de genul tranchilizantelor, este recomandat să nu faci ședinte de saună

     La saună se stă câte 15 minute și se face duș, apoi iar se revine pentru alte 15 minute. Totuşi, aveţi grijă să nu exageraţi! Se recomandă 3 astfel de ședințe. Dacă mergi pentru prima oară, nu sta foarte mult pentru că ți se poate face rău. Foarte important e să te hidratezi în timpul ședințelor de saună.
     Acordă-ți câteva clipe de relaxare și răsfăț și mergi la saună. Un loc în care simți că te deconectezi de orice fel de probleme și te retragi într-o lume liniștitoare și unică.

 

Servicii / Facilitati